Trade-Ideas Support Forum

General Category => General Discussion => Topic started by: youngamerican68 on March 13, 2011, 06:55:34 pm

Title: 1 Minute opening range breakout Inaccuracies
Post by: youngamerican68 on March 13, 2011, 06:55:34 pm
Hi,
 I have been having some issues with the 1 minute opening range breakout alert. What I do is cross check this with the new high alert and many times the 1 minute range breakout misses stocks moving to new highs. As an example, please look at the symbols AVAV, FMCN and COOL on wednesday march 9th. All three symbols move above there first minute high during the 9:31 bar, However in the case of AVAV and FMCN, the 1 minute breakout is not alerted to until ten minutes later. For COOL there is no 1 minute opening range breakout alert at all. Please advise why the alert is not picking these up.

Thanks
Title: Re: 1 Minute opening range breakout Inaccuracies
Post by: braddoubleu on March 14, 2011, 02:24:17 pm
You may have some filters engaged that prevented some of the signals from generating.  When I ran a history or those three symbols on the March 9, 2011, I was able to see timely signals for the opening ranges.
(http://forums.trade-ideas.com/uploads/March9-2011.JPG)

If you want to post your collaboration link, I can look further.

Title: Re: 1 Minute opening range breakout Inaccuracies
Post by: youngamerican68 on March 15, 2011, 08:05:55 am
I ran this again on my laptop and matched your results. It turns out my TI Pro at home had not been update in awhile. Thanks for checking it for me.